úterý 16. října 2012

Američanka vyhrála v loterii a teď je mrtvá

DETROIT - Američanku Amandu Claytonovú, která vyhrála minulý rok v září 735 tisíc dolarů (cca 571 tisíc eur), našli v sobotu ráno mrtvou v jejím domě v Detroitu. Podle policie se pravděpodobně předávkovala léky na předpis. Peníze totiž do jejího života přinesly místo radosti jen samé nepříjemnosti.

Dívka si problémy nadělalo hned na začátku, když o výhře ve státní loterii neinformovalo úřady a dále pobíralo sociální podporu. Claytonová podle vlastních slov netušila, že dělá něco špatného a domnívala se, že když jí ji nepozastavili, vše je v pořádku. "Nadále jsem nepracovala a bylo třeba platit účty," uvedla pouhé Američanka. V červnu ji však obvinili z podvodu ao měsíc později odsoudili na devět měsíců podmíněně, přičemž musela vrátit i neoprávněně získaný obnos financí.

Dívku našla mrtvou sousedka, která slyšela plakat její 18-měsíční dceru, a tak ji šla zkontrolovat. Děťátko leželo v matčině náručí na posteli. Claytonovej už lékaři nedokázali pomoci. "Bylo to hezké a příjemné děvče, které se nikdy nedostalo do problémů, zatímco nevyhrálo v loterii," uvedla souseda, podle níž ji obtěžoval její expřítel a musela neustále chodit k soudu kvůli sporu o péči jejího staršího šestiletého syna.

Když Claytonová zemřela, údajně jí na účtu zůstalo už jen 67 tisíc dolarů. Cosi použila na nákup auta pro sebe, otce, druhý dům a zbytek použila na financování škol pro své děti. Podle jednoho z přátel byla znepokojena z důsledků výhry: "Tolik lidí se pokusilo z ní rýžovat. Hráli se na jejích přátel jen proto, aby od ní získali nějaké peníze. Tehdy se dostanete do bodu, kdy se začnete ptát sami sebe: Jsou to opravdu moji kamarádi, nebo mě chtějí jen využít? Jaký smysl má mít peníze, pokud nejste šťastný? "

Žádné komentáře:

Okomentovat