neděle 18. prosince 2011

V Třeboni loterie nechtějí


Vyhláška byla připravena na základě novely zákona o loteriích a jiných podobných hrách. V Třeboni tak odsouhlasili jejich zákaz na všech veřejně přístupných místech. Proč, uvedla na jednání zastupitelstva místostarostka Terezie Jenisová: „Tím, že vyhlášku schválíme ještě před koncem roku, ministerstvo financí zruší již vydaná povolení na umístění loterií.”

Další důvody vysvětlil starosta města Jiří Houdek: „Kdybychom tuto vyhlášku neodhlasovali, mohlo by si zde ministerstvo financí tři roky v podstatě dělat, co chce.”

Veřejnými místy se rozumí všechny restaurace, nádraží i čerpací stanice. „Je to proto, abychom v Třeboni, tak jak tomu bylo i v minulosti, veškeré výherní záležitosti a projevy gemblerství nějakým způsobem anulovali. A legislativně jsme znemožnili i ministerstvu financí tato zařízení ve městě povolovat,” sdělil dále starosta Houdek.

V Třeboni tak vlastně přebili pravomoc ministerstva financí. Na území města se několik loterií vyskytuje. Povolení jim vydalo právě ministerstvo.

Žádné komentáře:

Okomentovat