pondělí 16. července 2012

Potrhlý pátek 13-tého

Již po třetí tento rok pověrčiví loterijní sázkaři z celého světa čelí dalšímu pátku 13-tého. Říkali jste si někdy, proč je pátek 13-tého pro někoho šťastným a pro dalšího nešťastným dnem?

Pátek 13-tého je prý is zlověstné datum, hluboce ponořené do pověr a předpokládá se, že přináší jen smůlu.
Legenda říká:

•    Nikdy neměňte svou postel v pátek, přinese vám to jen špatné sny.
•    Pokud si v pátek ostříháte nehty, přinese to utrpení.
•    Nikdy nepodnikejte výlet v pátek, jinak narazíte na neštěstí.


Páteční loď bláznů

Lodě, které se plaví v pátek budou mít smůlu, jak se říká v příběhu H.M.S. Friday. Před sto lety se britská vláda rozhodla potlačit pověru mezi námořníky, že je plavba v pátek nešťastná. Byla vypravena speciální loď a byla pojmenována "H.M.S. (Her Majesty Ship) Friday." Lodní kýl položili v pátek, uvedli ji do provozu v pátek a její posádku vybrali také v pátek, a jako kapitána najali muže jménem Jim Friday. Aby to ještě dovršili, vypustili H.M.S. Friday na svou plavbu také v pátek — a od té doby ji nikdo znovu neviděl ani o ní neslyšel.

Egypťané v době Faraonů považovali číslo 13 za šťastné, jelikož věřili, že život probíhá ve 12 fázích a 13 fází je posmrtný život. Navzdory tomu, ne všechny starověké civilizace nebyly úplně za jednou, co se týče strachu z čísla 13.

V jiných starověkých kulturách bylo číslo 13 šťastné, protože odpovídalo číslu lunárních cyklů v roce (13 x 28 = 364 dnů). Tak proč nezměnit poměr sil a neudělat z pátku 13-tého váš super šťastný den?

Zatímco neexistuje žádné zesílené štěstí, dobrý postoj a uvolněný přístup v denním životě, pátek 13-tého vám může přinést tolik potřebované štěstí a zábavu.


Váš průvodce - krok za krokem - jak býti šťastný v pátek 13-tého
Buďte orientovaní na štěstí:

• Vstaňte z postele z pravé strany.
• Oblečte si červené spodní prádlo (údajně červená barva vám přinese obrovské množství štěstí. Vyhněte se zelené barvě, jelikož vám to údajně přinese do cesty smůlu)
• Pořiďte si důvěryhodný amulet (uložte si ho do kapsy a noste jej při sobě celý den)
• Zapomeňte na uklízení (zacházet s koštětem je tento den prostě zakázaná)

Myslete pozitivně celý den:

• ŘÍkejte každému kolem, že je číslo 13 vaším šťasným číslem!

Otestujte své štěstí:
• Jděte ven a vědomě udělejte pár věcí, které vyžadují šance a štěstí. Kupte si los a uvidíte, kam vás štěstí zavede. Síla vůle přátelé, síla vůle.
• Štěstí je obvykle výsledek kombinace úsilí a selského rozumu.

Myslete na to, jak jste šťastní:

• Počítejte svá požehnání. Podívejte se kolem see a připomeňte si všechny lidi kolem, příležitosti a věci, které vás činí ve životě šťastnými.
• Přezkoumejte všechny bláznivé pověry, které jste nejspíš zdědili a zkuste se na ně podívat logicky, jsou to plané obavy a polopravdy.

Věděli jste, že pátek 13-tého nastal tento rok třikrát, přesněji řečeno TŘINÁCT týdnů po sobě! Tři v jednou roce nenastanou až do roku 2015 a pak znovu až v roce 2026.

Pamatujte, vy jste mistrem/mystryní svého vlastního osudu, a tak se ujistěte, že jste vsadili svá šťastná čísla ještě dnes, v pátek 13-tého, na MegaLoto!

Žádné komentáře:

Okomentovat